Κατηγορία: Γενικά

Οι «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» στο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων

16.07.2018

Στο πλαίσιο της δράσης της Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» εκπρόσωποι της επιχειρησιακής ομάδας θα παραβρεθούν στο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων, το οποίο διοργανώνει η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη από 21 έως 28 Ιουλίου 2018. Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν περί τους 80 Έλληνες του εξωτερικού αρκαδικής καταγωγής (από ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και ευρωπαϊκές χώρες), καθώς και φορείς, εκπρόσωποι και κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας.

 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου, που φέρει τίτλο «Η Αρκαδία στην Οικουμένη» αποτελείται από πέντε θεματικές ενότητες οι οποίες καλύπτουν ευρύ φάσμα των εκφάνσεων που αφορούν την σύνδεση των αποδήμων με την Ελλάδα, όπως (α) Δημόσιες Πολιτικές και Οικονομική Ανάπτυξη στην Αρκαδία, (β) Περιβάλλον, (γ) Πολιτισμός και Εκπαίδευση, (δ) Υγεία-Κοινωνική Πολιτική και Ασφάλεια, (ε) Αρκαδική Ομογένεια, Εξωτερική Πολιτική, ΜΜΕ και Νέα Γενιά. Στην τελευταία θεματική θα ενταχθεί και η παρουσία της πρωτοβουλίας, η οποία θα παρουσιαστεί σε ξεχωριστό πάνελ ενώ θα υπάρχει συνεχής παρουσία εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας σε stand στον συνεδριακό χώρο, παροχή έντυπου υλικού και ενημέρωσης στους ενδιαφερόμενους καθώς και προώθηση του ερωτηματολογίου καταγραφής των Ελλήνων του εξωτερικού. Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Λόης Λαμπριανίδης θα συμμετέχει σε πάνελ με τίτλο « Δημόσιες Πολιτικές και Οικονομική Ανάπτυξη στην Αρκαδία.

 

Το συνέδριο θα χαιρετίσουν μεταξύ άλλων μέλη της Ελληνικής κυβέρνησης και βουλευτές Πελοποννήσου, μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας και μέλη των Ομοσπονδιών Αμερικής, Αυστραλίας και Ευρώπης. Παρόντες θα είναι επίσης Γενικοί Γραμματείς από Υπουργεία προκειμένου να μιλήσουν για πολιτικές που αφορούν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, την βιώσιμη ενέργεια, την εκπαίδευση και το σύστημα υγείας στην περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και ζητήματα που αφορούν τον απόδημο ελληνισμό όπως η κινητικότητα των νεομεταναστών, η δυνατότητες και οι ωφέλειες της δικτύωσης του ελληνισμού και η συμβολή της πολιτισμικής δυναμικής των απανταχού Ελλήνων.


Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.