Κατηγορία: Γενικά

Η σταδιοδρομία και η κινητικότητα των Ελλήνων ερευνητών στο επίκεντρο εκδήλωσης του ΕΚΤ για τον Ορίζοντα Ευρώπη

21.07.2021

Έλληνες ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Εθνικά Σημεία Επαφής και Εμπειρογνώμονες για τις Δράσεις Marie Skłodowska-Curie, παρουσίασαν ευκαιρίες χρηματοδότησης για τους ερευνητές και απαντήσαν ζωντανά σε ερωτήσεις.

Με περισσότερες από 700 συμμετοχές Ελλήνων και Κυπρίων ερευνητών πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση “Ευκαιρίες σταδιοδρομίας για ερευνητές στον Ορίζοντα Ευρώπη: Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA)” την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, με ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εθνικούς εκπρόσωπους, εμπειρογνώμονες και τα Εθνικά Σημεία Επαφής για τις δράσεις MSCA στον Ορίζοντα Ευρώπη. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Εθνικό Σημείο Επαφής για τις δράσεις MSCA, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG EAC) και τον Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας / Research Executive Agency (REA).

Η εκδήλωση είχε μεγάλη σημασία για τις “Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας” καθώς, εκτός από την προφανή εξωστρέφεια των δράσεων MSCA, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έδωσαν το ψηφιακό παρόν είναι όλοι Έλληνες που εργάζονται στην ΕΕ. Η Ελένη Κώνστα από το Τμήμα Marie Skłodowska-Curie Actions της Γενική Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού (DG EAC), οι  Ιωάννης Μπίτσιος και ο Θοδωρής Στάικος, Research Programme Administrators από τον Εκτελεστικό Οργανισμό Έρευνας, καθώς και οι κυρίες Σωσάννα Κολυβά, Εθνική Εκπρόσωπος MSCA στον Ορίζοντα Ευρώπη, από το Ινστιτούτο Παστέρ και  Άννα Ρόζενμπεργκ, Εμπειρογνώμονας MSCA στον Ορίζοντα Ευρώπη, από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, αναφέρθηκαν στη μεγάλη συμμετοχή της Ελλάδας διαχρονικά στις δράσεις Marie Skłodowska-Curie. Η  Χριστιάνα Σιαμπέκου από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ και ο Δημήτριος Σανόπουλος από το ΕΚΕΤΑ παρουσίασαν το εύρος των υποστηρικτικών υπηρεσιών που παρέχουν σε φορείς και ερευνητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στον Ορίζοντα Ευρώπη, και συγκεκριμένα στις δράσεις MSCA.

Από το ΕΚΤ η Δρ Cristina Pascual, Εθνικό Σημείο ΕπαφήςΟρίζοντα Ευρώπη, παρουσίασε συνολικά τις δράσεις του οργανισμού στην κατεύθυνση της στήριξης της ερευνητικής, ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας. Ο Δημήτρης Μαραγκός, Εθνικό Σημείο Επαφής για τις Δράσεις MSCA και υπεύθυνος Επικοινωνίας της Πρωτοβουλίας “Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας” συντόνισε την εκδήλωση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση μαγνητοσκοπημένη στο βίντεο που ακολουθεί:


Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.