Κατηγορία: Γενικά

Νέες δεξιότητες και επαγγελματικές προοπτικές στο επίκεντρο του 5ου κύκλου Real Skills for Scientists-Ιατρικές Επιστήμες

08.06.2022

Με μεγάλη συμμετοχή φοιτητών και νέων ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε ο πέμπτος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) Real Skills for Scientists – Ιατρικές Επιστήμες που διοργάνωσε στις 19 και 26 Μαΐου 2022 το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας “Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας”, σε συνεργασία με το R.E.A.L. Science και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας της Κύπρου (ΙδΕΚ).

Στα δύο webinars του κύκλου, τα οποία είχαν ως στόχο την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων για την επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων ερευνητών και επιστημόνων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν χρήσιμες συμβουλές και να ρωτήσουν έμπειρους και καταξιωμένους ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για στοχευμένες κινήσεις για την επαγγελματική τους εξέλιξη, τη διαμόρφωση βιογραφικού και τις επαγγελματικές προοπτικές στον κλάδο τους, καθώς και τις δυνατότητες δικτύωσης, εύρεσης χρηματοδότησης και διασύνδεσης με τη βιομηχανία.

Περίπου 335 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδάκτορες, μέλη ΔΕΠ, εκπαιδευτικοί και ερευνητές παρακολούθησαν ζωντανά τα webinars. Το κοινό αποτελούνταν από Έλληνες και Κύπριους οι οποίοι συνδέθηκαν από την πατρίδα τους, αλλά και από 14 επιπλέον χώρες του κόσμου, όπως Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Νορβηγία, Σλοβενία, Χιλή, Ισπανία, Βέλγιο, Σουηδία, Ελβετία, Αυστρία, Κύπρος – επαγγελματίες, σπουδαστές και ερευνητές που εργάζονται ή/και σπουδάζουν στο εξωτερικό.

1ο Webinar: Δημιουργία και ενδυνάμωση βιογραφικού

Ο 5ος κύκλος Real Skills for Scientists ξεκίνησε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 με τέσσερις επιστήμονες-επαγγελματίες οι οποίοι εκπροσώπησαν τις Ιατρικές Επιστήμες με επαγγελματική σταδιοδρομία στον ακαδημαϊκό αλλά και στον επιχειρηματικό τομέα. Συγκεκριμένα, οι προσκλεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Δρ Βασίλειος Ραφτόπουλος, Eπιδημιολόγος, Προϊστάμενος του Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης HIV/AIDS του ΕΟΔΥ, η Αλεξάνδρα Πετσιάβα, Φοιτήτρια Φαρμακευτικής στο ΑΠΘ, η Δρ Μαρία Νταλούκα, Αναισθησιολόγος, Αναισθησιολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ο Στέφανος Μπουρλιός, Ειδικευόμενος Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές για επαγγελματική εξέλιξη στον κλάδο.

Την έναρξη των ομιλιών έκανε ο Δρ Βασίλειος Ραφτόπουλος, ο οποίος έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την κατάρτιση βιογραφικού για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας: “Είναι πολύ σημαντικό όταν κάποιος ξεκινάει και χτίζει τα όνειρά του, ένα βιογραφικό να βάλει ένα πλαίσιο. Είναι πολλές φορές αρκετά δύσκολο να βρεις ποιος είναι αυτός που σου κάνει (για τη θέση). Δεν έχετε το καλύτερο βιογραφικό αλλά ούτε το χειρότερο. Να θυμάστε ότι ζούμε σε ένα διεθνοποιημένο περιβάλλον υπάρχουν και άλλου καλύτεροι και έξω από τη χώρα μας. Πολύ σημαντικό είναι να δικτυωθείτε και όταν λέμε να δικτυωθείτε πραγματικά είναι η δικτύωση να έχει έναν ανατροφοδοτικό χαρακτήρα. Οποτεδήποτε αποτυγχάνουμε είναι μια ευκαιρία για βελτίωση. Τέλος, συμβιβαστείτε ότι θα κάνετε και κάτι που δεν θα σας συνοδεύει από μία μονιμότητα.”

Ακολούθως, η Αλεξάνδρα Πετσιάβα, παρουσίασε τη δική της οπτική, από τη μέχρι σήμερα φοιτητική της πορεία, παρουσιάζοντας τρόπους απόκτησης δεξιοτήτων εντός της σχολής: “Στο πλαίσιο της σχολής αυτό που έχω δει ότι λειτουργεί είναι η συγγραφή εργασιών, να προσεγγίζεις καθηγητές και να δείχνεις ενδιαφέρον. Πρακτική άσκηση σε κάποιο εργαστήριο και αυτό θα γίνει εθελοντικά, προκειμένου να αποκτήσεις την εμπειρία. Παρακολούθηση σεμιναρίων και συνεδρίων οπωσδήποτε, τα οποία είναι πολύ βοηθητικά για να έρχεσαι σε επαφή με το αντικείμενο. Συμμετοχή σε εθελοντικές ή και ερευνητικές ομάδες και φυσικά συμμετοχή σε εργαστηριακά ή μη projects της σχολής.”

Στη συνέχεια, η Δρ Μαρία Νταλούκα, μοιράστηκε την προσωπική της επαγγελματική διαδρομή, τις δυσκολίες, τα μαθήματα, την ανταμοιβή. Κλείνοντας την παρουσίασή της επεσήμανε: “Κανείς δεν πέτυχε τους στόχους του χωρίς να δυσκολευτεί. Όποιος σας το πει αυτό ή σας λέει ψέματα ή δεν έχει πετύχει τους αληθινούς του στόχους και απλά δεν το ξέρει. Ο αγώνας είναι απάνθρωπος, αλλά γεμάτος γαλήνιες και υπέροχες στιγμές. Καθώς θα αγωνίζεσαι θα χάσεις τον εαυτό σου, θα απελπιστείς και θα πέσεις…το πάθαμε όλοι…πάρε μία ανάσα, σήκω και πέτα ακόμα ψηλότερα, το οφείλεις σε αυτούς που σε στηρίζουν για τον αγώνα που κάνατε μαζί ως τώρα και για τις δοκιμασίες που περάσατε… το οφείλεις στον εαυτό σου.”

Τον κύκλο των παρουσιάσεων έκλεισε ο Στέφανος Μπουρλιός, ο οποίος αναφερόμενος στην αγορά εργασίας είπε: “Οι θέσεις εργασίας ανοίγουν, καθώς προκύπτουν ανάγκες, πολλές για τις οποίες δεν μας προετοίμασε το πανεπιστήμιο. Κάνετε πολυδιάστατη εκπαίδευση και φροντίστε οι ικανότητες και δεξιότητες που μάθατε να  μπορούν να μεταφερθούν σε νέο περιβάλλον. Αν γενικά ταιριάζετε με την κουλτούρα του χώρου εργασίας και είστε ευέλικτοι, ο εργοδότης θα επενδύσει σε εσάς μακροχρόνια. Θα σας δοθούν ευκαιρίες εκπαίδευσης και αλλαγής καθηκόντων μέσα στη δουλειά.”

Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στους ομιλητές αναφορικά με τις δεξιότητες εκείνες που κάνουν τα νέους επαγγελματίες πιο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, καθώς και εναλλακτικές προοπτικές απασχόλησης στον κλάδο των Ιατρικών Επιστήμων. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε, ανανεώνοντας τη συνάντηση με τους συμμετέχοντες στο 2ο webinar (26/06/22) με αντικείμενο την πρόσβαση σε χρηματοδότηση, τη δικτύωση και την επιχειρηματικότητα.

Δείτε το βίντεο από το 1ο webinar Real Skills for Scientists- Ιατρικές Επιστήμες. Webinar 1: Δημιουργία, ενδυνάμωση βιογραφικού

2ο Webinar: Πρόσβαση σε χρηματοδότηση, δικτύωση και επιχειρηματικότητα

O 5oς κύκλος Real Skills for Scientists ολοκληρώθηκε με το δεύτερο webinar την Πέμπτη 26 Μαΐου, το οποίο εστίασε στη δικτύωση και δημιουργίας κοινότητας, την εύρεση χρηματοδότησης και διασύνδεσή με την επιχειρηματικότητα. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι κ. Δρ Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ιατρός, αναισθησιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α, η Δρ Άννα Μαρία Φαντέλ, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Τομέας Φαρμακευτικής Χημείας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, ΕΚΠΑ, ο Γιώργος Μέγας, Συντονιστής ΕΙΤ Health Hub Greece, ΕΚΤ και ο Καθ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος, Associate Professor of Mechanical Engineering and Head of the Cancer Biophysics Laboratory, University of Cyprus.

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό των διοργανωτών, τον λόγο πήρε ο Δρ Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος μοιράστηκε τις εμπειρίες από την επιχειρηματική του διαδρομή με την εταιρεία Hermes Healthcare, σημειώνοντας ότι: “O δρόμος της επιτυχίας δεν είναι απλά δύο σημεία, αρχή και τέλος, που τα ενώνεις με μία ανοδικής κατεύθυνσης γραμμή, αλλά είναι μία διαδικασία συνεχούς αναθεώρησης τόσο προσωπικής όσο και επιχειρηματικής, ώστε στο τέλος να μπορέσεις να καταλήξεις στον στόχο σου και στην επιτυχία. Αυτό το ταξίδι περιλαμβάνει πολλά πισωγυρίσματα, είναι ένα ταξίδι στο οποίο ξεκινάς με πολύ ενθουσιασμό και περιλαμβάνει πολλές αναταράξεις και εναλλαγές πολλών συναισθημάτων.”

Στη συνέχεια, η Δρ Άννα Μαρία Φαντέλ, με πολυετή εμπειρία στην έρευνα νέων φαρμάκων, μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες τις επαγγελματικές προοπτικές μετά την ολοκλήρωση των σπουδών, καθώς και πηγές χρηματοδότησης για όλα τα στάδια της εκπαιδευτικής διαδρομής. Παράλληλα, ανέφερε: “Από όλη αυτή τη διαδρομή αποκτάς soft skills. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχω σπουδάσει ή ασχοληθεί με κάτι συγκεκριμένο θα πρέπει να ψάξω μία δουλειά που να αντιστοιχεί σε αυτό ακριβώς. Υπάρχουν πάρα πολλές καινοτόμες ιδέες, και κατά την άποψή μου η ακαδημαϊκή πορεία δίνει σε κάποιον soft skills, και τη δυνατότητα να μάθεις τα όριά σου, πώς να τα ξεπερνάς καθώς και σου προσφέρει ένα δημιουργικό τρόπο σκέψης.”

Ο Γιώργος Μέγας, παρουσίασε στο κοινό τις υπηρεσίες και οφέλη που προσφέρει στα μέλη το δίκτυο επιχειρήσεων και οργανισμών για την καινοτομία στον τομέα της υγείας EIT Health, στο οποίο το ΕΚΤ λειτουργεί ως κόμβος για την Ελλάδα, καθώς και για το νέο πρωτοποριακό έργο SymbIASIS, που υλοποιείται από το EIT Health και συντονίζεται από το ΕΚΤ, με στόχο την ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ νοσοκομείων και startups από τον τομέα της υγείας, την ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας, τη δικτύωση και διερεύνηση συνεργασιών ώστε να αναπτυχθούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. “Με την υποστήριξη του ΕΚΤ και του ΕΙΤ Health περισσότερες από 80 επιχειρήσεις έχουν λάβει χρηματοδότηση, το οποίο στηρίζει startups ή σπουδαστές και απόφοιτους στον τομέα της υγείας για να εκπαιδευτούν σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας” επισήμανε ο Γ. Μέγας.

Τέλος, ο Καθ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος, μοιράστηκε τη δική του επαγγελματική διαδρομή με τους συμμετέχοντες, και έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για εύρεση χρηματοδότησης μέσω του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (Εuropean Research Council) (ERC grants), καθώς ο ίδιος έχει λάβει δύο φορές τέτοιου είδους χρηματοδότηση για την υλοποίηση των ερευνητικών του στόχων. Αναφερόμενος σχετικά επεσήμανε ότι:“Tα ΕRC Grants είναι fellowships, υποβάλλονται από ένα άτομο, και στηρίζονται πάνω στην ακαδημαϊκή αριστεία, το οποίο είναι το μοναδικό κριτήριο. Αριστεία στο βιογραφικό αυτού που κάνει την αίτηση και στην πρόταση που καταθέτει. Επίσης, το ύψος χρηματοδότησης είναι αρκετά υψηλό, δηλαδή για αυτούς που ξεκινάνε τώρα (starting grants) η χρηματοδότηση είναι 1,5 εκατ. ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεσαι.” 

Καθ’όλη τη διάρκεια των webinars, το κοινό είχε την ευκαιρία να πραγματοποιεί ζωντανά ερωτήσεις στους ομιλητές, οι οποίες απαντήθηκαν στο τέλος κάθε σεμιναρίου. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες μπορούσαν να λάβουν μέρος σε διαδραστικές δημοσκοπήσεις σχετικά με το επιστημονικό τους πεδίο, τις επιχορηγήσεις/υποτροφίες που έχουν λάβει, καθώς και να δηλώσουν τη χώρα από την οποία παρακολουθούν το σεμινάριο.

Τα webinars συντόνισαν η Κωνσταντίνα Νεοφώτιστου, από το ΕΚΤ και την Πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας», η Δρ Ελένη Σινοπούλου, ιδρύτρια της πλατφόρμας επιστημονικού επαγγελματικού προσανατολισμού R.E.A.L. Science και ο Γιώργος Χρίστου, Επιστημονικός Λειτουργός από το ΙδΕΚ Κύπρου.

Δείτε το βίντεο από το 2ο webinar Real Skills for Scientists- Ιατρικές Επιστήμες. Webinar 2: Πρόσβαση σε χρηματοδότηση, δικτύωση


Ξεκίνησε ένα ταξίδι επιτυχίας και δημιούργησε νέες γέφυρες.

O ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies

Για τη σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας, καθώς και για να βελτιώσουμε την εμπειρία πλοήγησής σας χρησιμοποιούμε cookies. Tα μη αναγκαία cookies είναι εξ ορισμού απενεργοποιημένα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο provider όλων των cookies που αναφέρονται παρακάτω είναι η ιστοσελίδα www.thepixelocracy.com.

Αναγκαία cookies

Επιτρέπουν τις βασικές λειτουργίες της ιστοσελίδας, όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές αυτής. Τα Αναγκαία Cookies είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει σωστά η ιστοσελίδα και να εξυπηρετήσει το σκοπό της επίσκεψής σας.

PIX_COOKIES_STATISTICAL
  • Purpose: Cookie για την αποθήκευση επιλογής του χρήστη σχετικά με την χρήση των στατιστικών cookies.
  • Expiry: 30 ημέρες
  • Type: HTTP
PIX_COOKIES_NECESSARY
  • Purpose: Cookie για την χρήση των αναγκαίων cookies.
  • Expiry: 30 ημέρες
  • Type: HTTP
PIX_COOKIES_FUNCTIONAL
  • Purpose: Cookie για την αποθήκευση επιλογής του χρήστη σχετικά με την χρήση των λειτουργικών cookies.
  • Expiry: 30 ημέρες
  • Type: HTTP
PIX_COOKIES_CONSENT
  • Purpose: Cookie για την εμφάνιση ή όχι του cookie dialog εφόσον έχει πραγματοποιήσει κάποια επιλογή ο χρήστης.
  • Expiry: 30 ημέρες
  • Type: HTTP

Λειτουργικά cookies

Χρησιμοποιούνται για τη σωστή και ομαλή λειτουργία της σελίδας και επιτρέπουν στην ιστοσελίδα να «θυμάται» τις επιλογές σας, ώστε να σας παρέχει βελτιωμένες και εξατομικευμένες λειτουργίες σύμφωνα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα σας. Αυτά τα cookies δε συγκεντρώνουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για λόγους marketing ή για την απομνημόνευση των ιστοσελίδων τις οποίες έχετε επισκεφθεί.

WP_LOGIN_COOKIE
  • Purpose: Allows the system to identify the session user.
  • Expiry: 30 μέρες.
  • Type: HTTP.
WP_TEST_COOKIE
  • Purpose: Allows the system to identify the session user.
  • Expiry: 30 μέρες.
  • Type: HTTP.

Στατιστικά cookies

Χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της πλοήγησής σας στην ιστοσελίδα μας και μας δίνουν τη δυνατότητα να καταλάβουμε αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα και αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε βελτιώσεις σχεδιασμού και λειτουργικότητας. Παράλληλα, χρησιμοποιούνται και για τη δημιουργία αναφορών αναφορικά με τις επιδόσεις της ιστοσελίδας μας. Δεν συλλέγουν πληροφορίες με τις οποίες θα μπορούσε να αναγνωριστεί η ταυτότητά σας.

Στα στατιστικά cookies περιλαμβάνονται τα google analytics και τα hotjars, περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία των οποίων δείτε παρακάτω. Ενεργοποιώντας/απενεργοποιώντας τα στατιστικά cookies, ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε ταυτόχρονα και τα google analytics καθώς και τα hotjars.

Google Analytics

Η Google Analytics είναι μία υπηρεσία ανάλυσης του διαδικτύου που παρέχεται από την Google Inc. (“Google”). Η Google χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγονται για να παρακολουθεί και να εξετάζει τη χρήση της Υπηρεσίας μας, να συντάσσει αναφορές ως προς τις δραστηριότητές της και να τις διαμοιράζεται με άλλες υπηρεσίες Google. Η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που συλλέχθηκαν για να εντάξει και να προσωποποιήσει τις διαφημίσεις του δικού της διαφημιστικού δικτύου της.

Μπορείτε να ρυθμίσετε χωριστά τα cookies από την ιστοσελίδα της Google κάνοντας κλικ εδώ.

Hotjar

Η Hotjar είναι μία υπηρεσία ανάλυσης που παρέχεται από την Hotjar Ltd. Τα heat maps της Hotjar χρησιμοποιούνται προκειμένου να υποδεικνύουν τις περιοχές μιας ιστοσελίδας στις οποίες οι Χρήστες συχνότερα μετακινούν το ποντίκι τους ή κάνουν κλικ. Κατά την ανάλυση δεν γίνεται ταυτοποίηση του χρήστη. Αυτό μας επιτρέπει να καταλάβουμε καλύτερα συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος. Επιπρόσθετα μπορεί να χρησιμοποιήσουμε και τις υπηρεσίες διαδικτυακών ερευνών της Hotjar, μέσω των οποίων συλλέγουμε ανώνυμες απαντήσεις. Αυτές οι δύο υπηρεσίες αξιοποιούν τα αντίστοιχα στατιστικά cookies.

Μπορείτε να ρυθμίσετε χωριστά τα cookies από την ιστοσελίδα της Hotjar κάνοντας κλικ εδώ.

NameDescriptionDurationData type
_hjClosedSurveyInvitesHotjar cookie that is set once a visitor interacts with an External Link Survey invitation modal. It is used to ensure that the same invite does not reappear if it has already been shown.365 daysBoolean true/false
_hjDonePollsHotjar cookie that is set once a visitor completes a survey using the On-site Survey widget. It is used to ensure that the same survey does not reappear if it has already been filled in.365 daysBoolean true/false
_hjMinimizedPollsHotjar cookie that is set once a visitor minimizes an On-site Survey widget. It is used to ensure that the widget stays minimized when the visitor navigates through your site.365 daysBoolean true/false
_hjShownFeedbackMessageHotjar cookie that is set when a visitor minimizes or completes Incoming Feedback. This is done so that the Incoming Feedback will load as minimized immediately if the visitor navigates to another page where it is set to show.365 daysBoolean true/false
_hjidHotjar cookie that is set when the customer first lands on a page with the Hotjar script. It is used to persist the Hotjar User ID, unique to that site on the browser. This ensures that behavior in subsequent visits to the same site will be attributed to the same user ID.365 daysUUID
_hjRecordingLastActivityThis should be found in Session storage (as opposed to cookies). This gets updated when a visitor recording starts and when data is sent through the WebSocket (the visitor performs an action that Hotjar records).SessionNumerical Value (Timestamp)
_hjTLDTestWhen the Hotjar script executes we try to determine the most generic cookie path we should use, instead of the page hostname. This is done so that cookies can be shared across subdomains (where applicable). To determine this, we try to store the _hjTLDTest cookie for different URL substring alternatives until it fails. After this check, the cookie is removed.SessionBoolean true/false
_hjUserAttributesHashUser Attributes sent through the Hotjar Identify API are cached for the duration of the session in order to know when an attribute has changed and needs to be updated.SessionHash
_hjCachedUserAttributesThis cookie stores User Attributes which are sent through the Hotjar Identify API, whenever the user is not in the sample. These attributes will only be saved if the user interacts with a Hotjar Feedback tool.SessionJSON
_hjLocalStorageTestThis cookie is used to check if the Hotjar Tracking Script can use local storage. If it can, a value of 1 is set in this cookie. The data stored in_hjLocalStorageTest has no expiration time, but it is deleted almost immediately after it is created.Under 100msBoolean true/false
_hjIncludedInPageviewSampleThis cookie is set to let Hotjar know whether that visitor is included in the data sampling defined by your site's pageview limit.30 minutesBoolean true/false
_hjIncludedInSessionSampleThis cookie is set to let Hotjar know whether that visitor is included in the data sampling defined by your site's daily session limit.30 minutesBoolean true/false
_hjAbsoluteSessionInProgressThis cookie is used to detect the first pageview session of a user. This is a True/False flag set by the cookie.30 MinutesBoolean true/false
_hjFirstSeenThis is set to identify a new user's first session. It stores a true/false value, indicating whether this was the first time Hotjar saw this user. It is used by Recording filters to identify new user sessions.SessionBoolean true/false
hjViewportIdThis stores information about the user viewport such as size and dimensions.SessionUUID
_hjRecordingEnabledThis is added when a Recording starts and is read when the recording module is initialized to see if the user is already in a recording in a particular session.SessionBoolean true/false
_gaRegisters a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.1 dayHTTP
_gatUsed by Google Analytics to throttle request rate1 dayHTTP
_gidRegisters a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.1 dayHTTP

Ελαχιστοποίηση ρυθμίσεων

Created under the Regime of Pixelocracy.